dinsdag 10 oktober 2017

Mondriaan Cosy Cal 5 (Helft voorkant)


Het kussen bestaat uit 2 vierkanten van 40x 40 cm ,  gehaakt in de tunische basissteek. Er volgt een patroon voor de achterkant maar je zou de achterkant ook in een effen kleur kunnen haken of bijvoorbeeld in 2 kleuren waarbij je de kleuren afwisseld  in heen / teruggaande toer.

Materialen::
  • ·Afhankelijk van de indeling van de vakken; als je het slim indeeld 6 bollen Durable Cosy, waarvan 1 grijze tint voor de lijnen.
  •    Tunische haaknaald 6,5 en verlengkabel ( Knitpro) 40 cm
  •   Binnenkussen 40x 40 cm
  •  wolnaald, schaartje
  • eventueel breivisjes
    Stekenproef:  13 steken en 11 (heen-en teruggaande) toeren met tunische  haaknaald 6,5 in tunische basissteek is 10x10 cm.

        Opmerkingen:
   
      Omdat je met meerdere kleuren per toer werkt  moet je de draden aan de achterzijde van het werk telkens kruisen zodat er geen gaatjes ontstaan. Maak voor elk vlak/ elke lijn een apart “vlindertje “   of wikkel het garen op een “breivisje”.
     Als je andere kleuren gebruikt, print dan het patroon uit in zwart/wit  en kleur met potlood jouw eigen indeling van de vakken.

       Haak een ketting van 52 lossen met de grijze tint. 
       Werk hierop verder in patroon in de tunische basisteek . (Foto tutorial Mondriaan Cosy Cal 3)
       Elk vakje staat voor de heen en teruggaande toer. Dus als je de lussen in de heengaande toer op je naald zet, haak je ze met dezelfde kleur in de teruggaande toer af.
      Goed opletten bij de kleurwissels dat je de draden kruist en dat je de steek voor de kleurwissel al doorhaalt met de nieuwe kleur zodat je echt een klein vierkant je krijgt.( moeilijk uit te leggen maar gewoon proberen, of bekijk de foto tutorial in Mondriaan Cosy Cal 4)volgende week publiceer ik de 2e helft van de voorkant.....
·      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten