MONDRIAAN COSY CAL


MONDRIAAN COSY CALHet kussen bestaat uit 2 vierkanten van 40x 40 cm ,  gehaakt in de tunische basissteek. 

Materialen::
  • ·Afhankelijk van de indeling van de vakken; als je het slim indeeld 6 bollen Durable Cosy, waarvan 1 grijze tint voor de lijnen.
  •    Tunische haaknaald 6,5 en verlengkabel ( Knitpro) 40 cm
  •   Binnenkussen 40x 40 cm
  •  wolnaald, schaartje
  • eventueel breivisjes
    Stekenproef:  13 steken en 11 (heen-en teruggaande) toeren met tunische  haaknaald 6,5 in tunische basissteek is 10x10 cm.

        Opmerkingen:
   
      Omdat je met meerdere kleuren per toer werkt  moet je de draden aan de achterzijde van het werk telkens kruisen zodat er geen gaatjes ontstaan. Maak voor elk vlak/ elke lijn een apart “vlindertje “   of wikkel het garen op een “breivisje”.
      Als je andere kleuren gebruikt, print dan het patroon uit in zwart/wit  en kleur met potlood jouw eigen indeling van de vakken.

       Haak een ketting van 52 lossen met de grijze tint. 
       Werk hierop verder in patroon in de tunische basisteek . (Foto tutorial Mondriaan Cosy Cal 3)
       Elk vakje staat voor de heen en teruggaande toer. Dus als je de lussen in de heengaande toer op je naald zet, haak je ze met dezelfde kleur in de teruggaande toer af.
      Goed opletten bij de kleurwissels dat je de draden kruist en dat je de steek voor de kleurwissel al doorhaalt met de nieuwe kleur zodat je echt een klein vierkant je krijgt.( moeilijk uit te leggen maar gewoon proberen, of bekijk de foto tutorial in Mondriaan Cosy Cal 4)

   Als je bij de laatste toer bent gekomen kant je alle steken af in de heengaande toer met halve vasten, dwz je steekt de naald in de loodrechte lus aan de voorzijde , maakt een omslag en haalt die door beide lussen op de naald.

   Voor de achterkant heb je meerdere opties:
   1)Gebruik het patroon nogmaals en deel de kleuren anders in
   2)Gebruik het 2e patroon
   3)Haak smalle of brede strepen met het garen dat je over hebt ( een leuk effect is als je de teruggaande toer wisselt  van kleur zodat je die draad door de vertikale lusjes haakt)   
   Als je klaar bent met 2 vierkanten werk je de losse draadjes weg aan de achterzijde.

   Haak de vierkanten aan elkaar aan 3 zijden met een kleur naar keuze  , stop het binnenkussen erin en haak nu helemaal dicht.
(   (zoals je op de foto ziet: ik heb niet alle kleuren gebruikt voor de voorkant en kwam een beetje lichtblauw tekort, dat heb ik vervangen door lila. Wees creatief en kleur de vlakken naar eigen inzicht!)

(  (op de achterzijde heb ik een deel van de mintkleur vervangen door lila, je zou het nog anders kunnen oplossen door bijvoorbeeld het grote vak paars te maken en de kleine vakjes opvullen met de rest van de kleuren die je over hebt)

 Bonuspatronen

 Let op: bij het middelste en meest rechtse patroon heb je 2 bollen van de hoofdkleur nodig! ( ter info:  het lapje van de voorkant weegt 125 gram)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten