donderdag 13 juli 2017

Flowerpower Tas

Tja, dan heb je soms een heleboel restjes van voorgaande projecten. Het stond al een poos op mijn to-do-lijstje om deze geplastificeerde jute tas te verfraaien met wat haakwerk.
Ik heb er geen patroon van gemaakt want als je ook zoiets wilt maken zul je toch  de maten van je eigen tas moeten aanhouden. Ik heb Colourcrafter van Scheepjes gebruikt en Bravo van Schachenmayer, Het principe is simpel; maak een proeflapje en bepaal hoeveel steken en toeren er op 10 x 10 cm zitten. Meet je tas en reken uit hoeveel lossen je op moet zetten. Ik heb voor elke zijde een apart lapje gehaakt met vasten in heen en weer gaande toeren. ( in mijn geval met haaknaald 6 mm) Nadat ik allerlei versieringen heb aangebracht in de vorm van geknoopte franjes, gehaakte bloemen , biezen en een bolletjesrand, heb ik de 4 delen aan elkaar gehaakt, ( Voor de bloemen e.d. heb ik trouwens haaknaald 3,5 en 4 gebruikt)
Met gewoon naaigaren heb ik het haakwerk vastgenaaid langs de randen van de tas en ook op de verticale hoekstukken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten