Skol


Skol


Een schouderkol ,  in het rond gehaakt met een dubbelzijdige tunische haaknaald.


Materialen:
·        3 bollen Durable Cosy Fine ( bijv Plum kl. 249)
·        1 bol Gomitolo Aloha ( bijv. kl 304)
·        Dubbelzijdige Tunische haaknaald 8 mm
·         Marker, wolnaald en schaartje

Algemeen Tunische breisteek:
Lussen maken door de naald in te steken in het V-tje;  meerderen doe je door ook een lus op te halen in het omgekeerde V-tje.
Afhaken: door een omslag te maken en altijd door 2 lussen te halen, de Cosy Fine-draad  en de  Aloha- draad
Markeer telkens het begin van de toer.


De Hulpvideo van De Moncho  ( https://youtu.be/Pul-adza6zo) is hier goed te gebruiken, met kleine verschillen; de opzettoer van de Moncho is gehaakt in vasten, bij  de Skol haak je halve vasten. Bij de Skol meerder je in de eerste meerderingsronde  tussen 5e en 6e steek ipv  tussen de 4e en 5e steek.

Afkortingen:

Hv= halve vaste
PM= plaats markerHaak met de 8 mm haaknaald een ketting van 60 lossen met de Cosy Fine . 1 keerlosse , steek de naald in de 2e losse vanaf de haak en haak een toer halve vasten.
Sluit nu de ketting met een hv. Knoop de Aloha-draad vast en begin met het ophalen van lussen in de achterste lussen van de halve vasten, tot je naald vol is. Keer het werk en haak de gemaakte lussen af met de Cosy Fine. (laat altijd ong. 5 lussen staan op de naald) Keer het werk opnieuw en maak weer nieuwe lussen erbij die je vanaf de andere kant weer weg haakt. Als je helemaal rond bent PM en ga gewoon door met het ophalen van lussen met Aloha, (nu in de “grote “gaten) en het afhaken met de Cosy Fine. Nu heb je een goede basis om verder te gaan.


Haak door met deze 156 steken tot de Cosy Fine op is, dit zullen nog ongeveer 6 toeren zijn. Hecht af .

Afwerking:
Haak eventueel met de Aloha-draad een toer halve vasten langs de onderrand ter afwerking , maar strikt noodzakelijk is dit niet, de randen horen iets om te krullen. Werk losse draadeindjes weg.  Geen opmerkingen:

Een reactie posten