Roosjes haken

Deze roosjes zijn een leuke toevoeging aan de Rozentuin-omslagdoek die ik ontworpen heb, maar ze staan natuurlijk ook prachtig als broche op een spijkerjack.
Klein Roosje
1)      Haak een ketting van 26 lossen
2)      Steek de naald in de 2e losse vanaf de haak en haak 25 vasten, keer het werk
3)      In de 2e steek 5 stokjes haken, in de volgende steek een halve vaste ( = 1 bloemblaadje). Maak nog 4 blaadjes van 5 stokjes in 1 steek die je afsluit met een halve vaste in de volgende steek. Maak dan 4 blaadjes op dezelfde manier met 5 halve stokjes, en vervolgens 3 blaadjes met 5 vasten.
Knip een lange draad af en haal door. Rol het roosje op vanaf het kleinste blaadje en naai alles goed vast aan de onderzijde. 

Grotere Roos
1) Haak een ketting van 31 lossen, (of een ander oneven aantal)
 2) 4 keerlossen, haak 2 stokjes in de 5e losse vanaf de haak,* 1 losse, sla een losse over, 3 stokjes in de volgende losse*
3) 4 keerlossen en een stokje in dezelfde steek, 2 stokjes in het volgende stokje , 1 stokje, * 2 lossen, een vaste om de losse van de vorige toer, 2 lossen, 1 stokje, 2 stokjes in het volgende stokje, 1 stokje*

De blaadjes komen uit het boek 100 bloemen om te haken. Ik hoop dat de auteur me vergeeft dat ik hier enkele afbeeldingen laat zien , omdat ik erbij vertel dat het een heel leuk boek is om aan te schaffen ! De patronen van de mooie bloemen zijn zeer duidelijk beschreven en afgebeeld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten